Gode råd til, når du skal finde hundepension

Hvis du står i en svær situation, hvor du ikke kan tage dig af din hund, og den ikke kan opholde sig midlertidigt hos en bekendt, kan du overveje at kigge på en hundepension. Oftest vil de sørge for, at din hund oplever velbehag og får frie rammer til at bevæge sig, socialisere og bevæge sig, men hvilken hundepension er det rette for din hund? Det er selvfølgelig helt individuelt, men vi giver her nogle generelle tips, så du kan blive mere sikker i dit valg.

Din hund skal føle sig sikker – og være sikker

Inden du afleverer din hund, kan det være en god ide at få et indtryk af pensionen. Derfor kan du starte med at besøge stedet og stille en masse spørgsmål til din hunds særegne behov. Staten har udstedt lovpligtige krav, som skal give din hund gode, almene forhold, men hvis din hund har særlige krav, kan det være godt at spørge om; f.eks.:

  • Min hund har en meget følsom mave. Kan den fortsætte med at spise samme foder?
  • Hvordan håndterer I sygdomme hos hunde? Ved I, hvordan de skal vaccineres?
  • Hvilken form for hundepension er I? Er der vægt på det sociale, eller kan min gamle hund også få et roligt område?

Inden du afleverer din hund, er det dog vigtigt, at den er vaccineret. Alle hunde skal vaccineres, inden de afleveres hos pensionen, så sygdomme ikke spreder sig. Ellers er det en god ide at være ude i god tid med din bestilling. Mange pensioner har begrænset plads eller lange ventelister, så det kan betale sig at komme nødvendigheden i forkøbet, hvis din bedste ven skal have det lige så godt, som den fortjener. En hund er ligesom et lille barn, så ordentlige forhold skal til, og det kan du kun få hos en ordentlig hundepension.